September 2018
M T W T F S S
« Nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Examen de primire in profesia de avocat, in februarie 2010

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania va organiza examenul de primire in profesie (exclusiv pentru dobandirea calitatii de avocat stagiar), in data de 24 si 25 februarie 2010, se arata intr-un comunicat de presa al UNBR.

Potrivit UNBR, centrul de evaluare al examenului (locul desfasurarii) este la Facultatea de Drept „Simion Barnutiu” a Universitatii „Lucian Blaga” din municipiul Sibiu.

Inscrierile se fac la baroul la care candidatul intentioneaza sa isi desfasoare activitatea dupa primirea in profesie incepand cu data de 23 decembrie 2009.

Candidatii vor depune dosarul de inscriere la baroul in circumscriptia caruia solicita sa isi exercite profesia. De asemenea, UNBR precizeaza ca taxa de inscriere la examen este de 700 lei (exclusiv TVA) si se poate achita prin orice instrument de plata, cu mentiunea „Taxa examen primire in profesie ca avocat stagiar, sesiunea 24-25 februarie 2010” inclusiv in numerar, la Baroul la care se face inscrierea.

Conform regulamentului, la cererea de inscriere la examen, se anexeaza urmatoarele acte:
- certificatul de nastere, in copie legalizata;
- actul de identitate, in copie;
- diploma de licenta in copie legalizata. In cazul in care diploma de licenta s-a obtinut dupa anul 1995, se va depune si copia legalizata a foii matricole eliberata de facultatea absolvita;
- dovada de plata a taxei de inscriere la examen, in original;
- certificatul de cazier judiciar, eliberat cu cel mult 15 zile inainte de data depunerii cererii;
- certificat privind starea de sanatate a candidatului, incluzand si o evaluare psihiatrica, eliberat de institutia sanitara stabilita de Barou ;
- certificat eliberat de baroul competent in care solicitantul a mai fost inscris in profesie, care sa ateste cauzele incetarii calitatii de avocat ori, daca este cazul, motivele respingerii unei cereri anterioare de primire in profesie.

Examenul consta in sustinerea unor probe scrise la urmatoarele materii:
- organizarea si exercitarea profesiei de avocat;
- drept civil;
- drept procesual civil;
- drept penal;
- drept procesual penal.

Descarca de aici Regulamentul de desfasurare al concursuluiдля приготовления каши бабушкаescortшины 15авито бесплатные объявления податьбанковский конфискат в харьковетутпроверка на вирусы

Comments are closed.