September 2018
M T W T F S S
« Nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

De ce trebuie sa ai un avocat atunci cand vrei sa divortezi ?

back to backAm nevoie de un avocat in procesul de divort ?

In procesul de divort fiecare sot poate fi asistat si consiliat de un avocat.Conform legii partile nu sunt obligate sa recurga la asistenta unui avocat, acestea putand face singure demersurile privind procedura de divort in fata instantei de judecata.
Insa asistenta avocatului este insa mai mult decat recomandabila, mai ales atunci cand nu exista un acord intre soti, atunci cand partile doresc ca odata cu pronuntarea divortului instanta sa se pronunte si asupra partajarii bunurilor comune din casatorie si cele doua parti (sotul si sotia) nu sunt familiarizate cu procedura civila si cu termenii juridic utilizati intr-un asfel de proces.

Avocatul nu poate asista decat o singura parte in procesul de divort, asfel chiar si in situatia in care cei doi soti sunt de acord nu pot avea impreuna acelasi avocat.Cu toate acestea, atunci cand cei doi soti se inteleg cu privire la toate aspectele, pot apela la un singur avocat care ii poate consilia juridic cu privire la toti pasii care trebuiesc urmati in procesul de divort, incepand chiar cu redactarea cererii pe care o vor semna impreuna.

Asistenta avocatului poate consta in :

- consiliere juridica, de constituire a dosarului de divort, de redactare a cererii de divort
- comunicare cu partea adversa, unde este cazul, de stabilire a divortului de comun acord, unde acest lucru este posibil
-asistenta juridica calificata a clientului in fata instantei de judecata, (efectuarea in cunostinta de cauza si in mod corect a etapelor si procedurilor implicate de un astfel de proces, reprezinta impreuna elemente absolut necesar in obtinerea unei decizii de divort echitabile si in conformitate cu situatia reala existenta.)
- legalizarea hotararii de divort.Hotararea de divort, pe care clientul o primeste prin posta de la judecatorie, nu are semnatura si stampila Judecatorului si nu are aplicat timbru judiciar. Pentru
ca hotararea de divort sa obtina un caracter oficial si pentru a fi recunoscuta de catre autoritati
( Primarie, Oficiul de Stare Civila, samd.) aceasta trebuie legalizata la Judecatorie.
-consiliere post-divort

Riscurile pe care si le asuma persoana care doreste sa divorteze fara ca sa apeleze la un avocat:

Cu cat procesul de divort este mai complex, insa (lipsa acordului in realizarea divortului, in impartirea bunurilor comune din casatorie, in incredintarea minorilor din casatorie, in stabilirea pensiei alimentare, in stabilirea programului de vizitare), lipsa consultantei si asitentei unui avocat adauga elemente substantiale de risc partii repective ( sot sau sotie), cum ar fi :
- posibilitatea respingerii actiunii de divort, nepronuntarea divortului
- stabilirea incorecta a pensiei alimentare pentru copilul incredintat spre crestere unui dintre soti
- stabilirea incorecta, neconforma situatiei reale, a partajarii bunurilor comune.

Lipsa informarii preliminare cu privire la aspectele juridice aplicabile partilor, lipsa indeplinirii unor proceduri, a furnizarii unor elemente esentiale in cererea, intampinarea, motivarea divortului, pot aduce serioase prejudicii partii respective.

Iata suficiente motive de analiza pentru dv. care va determine, inainte de a porni un proces de divort sa raspundeti la intrebarea : Am nevoie de un avocat in procesul de divort ?

In cazul in cazul in care raspunsul dv. este afirmativ, va asteptam sa ne contactati, pentru stabilirea unei consultatii juridice preliminare, cu rolul de analiza detaliata a cazului si de informare initiala completa a Dv. Acesta, reprezinta de cele mai multe ori primul pas necesar realizarii unui proces de divort cu implicatii cat mai reduse emotionale si financiare, atat pe durata procesului cat si ulterior, prin consecintele acestuia.

Consultatie juridica divort

Avand o bogata experienta in Dreptul Familiei, Cabinetul de Avocat Cecilia Angheluta asigura servicii profesionale de asistenta si reprezentare juridica in procese din Bucuresti si Ilfov .

De asemenea, cabinetul nostru ofera servicii de reprezentare si consultanta juridica pentru romanii din strainatate.

Costuri divort

Atunci cand faceti estimarea costurilor un proces de divort, va trebui sa tineti cont si de urmatoarele posibile elemente, acolo unde este cazul:
- onorariul avocatului
- taxa de timbru pentru procesul de divort: 39 lei
- taxa de timbru pentru cererile de partaj se stabileste procentual la valoarea masei partajabile. In anumite conditii, se poate recupera insa, daca partajul s-a efectuat prin intelegerea partilor
- costuri expertize in cazuri de partaj
- eventuale costuri de legalizari judecatoresti, notariale, costuri de traducere

Plecand de la premisele unei colaborari directe cu clientul, Cabinetul de Avocat Cecilia Angheluta furnizeaza servicii juridice de specialitate in baza unor onorarii de avocat adaptate fiecarui caz in parte, in conditii materiale extrem de avantajoase pentru client.document24option high yieldинтернет магазин диски шиныпродвижение сайтов оплата по фактукупить паркетростовые куклыTM robot

Comments are closed.